OPG Miroslav Kolić

menu

O nama

O nama

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Miroslav Kolić,sa sjedistem u Jarmini ima višegodišnju tradiciju u djelatnosti poljoprivrede, osobito u proizvodnji jabuka i ratarstvu.

Nositelj Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva je Miroslav Kolić rođen 01. 05. 1985 godine, koji je od srednjoškolskih dana u djelatnosti poljoprivrede. Intezivno se počinje baviti poljoprivredom 09.02.2006 godine kada postaje nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva nastavljajući obiteljsku tradiciju u djelatnosti voćarstva.

OPG Miroslav Kolić se prostire na 65 hektara poljoprivrednog zemljišta od čega je 30 hektara oranica i 35 hektara intenzivnih nasada jabuka svih sorti jabuka koje se mogu pronaći na domaćem tržištu. Tijekom 2015. godine OPG Kolić je realizirao proizvodnju preko 1100 tona jabuka. Važno je napomenuti da je OPG korisnik dva IPARD programa mjera 101,te da je prijavljen na natječaj ruralnog razvoja mjere 4.1.1

OPG Kolić trenutno ima troje zaposlenih. Također,tu je i Miroslav Kolić koji kao nositelj gospodarstva.Tijekom jeseni počinje berba jabuka koja zahtjeva znatno povećanje radne snage pa se broj radnika povecava na 40.

Cilj OPG Kolić je podizanje nasada jabuka na 60 hektara cime bih se zaokruzila proizvodnja jabuke i okrenuli se prema tržištu sa velikim količinama vlastite proizvodnje.

Fotografije

Facebook Twitter Google plus
share
keyboard_backspace search print QR arrow_upward